Doğançay Şelalesi
Doğançay Şelalesi

Doğançay Şelalesi

3.9

(746 yorum)


+90 312 207 50 00

Web sitesi yok

Maksudiye, 54700 Geyve/Sakarya, Türkiye


Geyve, Sakarya Hakkında

Geyve, Sakarya iline bağlı doğal güzellikleri ve şelaleleriyle ünlü bir ilçedir. Doğançay Şelalesi, Geyve'nin eşsiz doğasında bulunan ve ziyaretçilerine muhteşem bir atmosfer sunan doğal bir harikadır. Yanınıza alacağınız basit malzemelerle şelaleye ulaşabilir, doğanın tadını çıkarabilir ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Doğançay Şelalesi Kamp Alanı Hakkında

Doğançay Şelalesi, ziyaretçilere huzurlu ve doğal bir ortam sunar. 300 metrelik bir yürüyüş sonrasında şelaleye ulaşabilirsiniz. Şelale etrafında kamp kurulabilecek bir alan bulunmamaktadır, ancak günübirlik ziyaretler için harika bir noktadır.

Kamp Alanı Özellikleri

  • Ücretli otopark bulunmaktadır.
  • Otoparktan şelaleye zorlu bir yürüyüşle ulaşılabilir.
  • Doğançay Şelalesi, temiz ve doğal bir atmosfere sahiptir.

İpuçları

  • Erken saatlerde gitmek kalabalıktan kaçınmanıza yardımcı olabilir.
  • Yol dar ve virajlı olduğundan dikkatli olun.
  • Doğançay Şelalesi özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret edilmesi tavsiye edilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Doğaya ve çevreye saygı gösterin, çöplerinizi yanınızda götürün.
  • Yürüyüş yolları zorlu olabilir, uygun kıyafetler ve ayakkabılar tercih edin.
  • Araç park ücreti ve yürüyüş mesafesini göz önünde bulundurarak plan yapın.

Fotoğraflar

Sitemizde bulunan tüm fotoğraflar Google aracılığı ile elde edilmiştir.


Photo 1
Photo 2
Photo 3
Photo 4
Photo 5
Photo 6
Photo 7
Photo 8
Photo 9
Photo 10

Konum

Bu kamp alanı ile ilgili konum bilgisi verilmiştir.

Yorumlar

Sitemizde bulunan tüm yorumlar Google aracılığı ile elde edilmiştir.


Ahmet k****

4 ay önce

5

Hafta içi çok sakin otopark ücretli makul fiyat park sonrası yokuş aşağı engebeli ve zorlu bir yürüyüş gerekiyor yaklaşık 300 metre mesafe sonrasında şelaleye varılıyor, şelale etrafında kamp masa yasa çadır kurulacak bir alan ortam yok gelen resimini çekip manzarayı seyredip gidiyor günübirlik uğramalık yer..

ibrahim k****

4 ay önce

5

Doğançay şelalesi Sakarya merkeze 30 km mesafede, sakaryadan geyveye giderken doğançay sapağından çıkıyorsunuz. Yol asfalt güzel ama dar ve virajlı. Tabelalar size yardımcı oluyor. Yol sonunda otopark var. 40 tl) Sonrasında bi 700 mt yürümeyle(parkur zorlu) şelaleye ulaşıyorsunuz. Çok güzel bi atmosfer var. Ancak erken gitmenizi tavsiye ederim. Saat 9 10 gibi gittik pazar günü kimse yoktu. Öğlene doğru aşırı kalabalık oldu ayrıldık.

Feyza N****

8 ay önce

5

Şubat ayında gitmek istedik, belli bir yere kadar arabayla gidip daha sonra yaya devam ettik. Fakat yollar çamurluydu ve yaya devam edilmesi gereken yol uzun olduğu için şelaleye ulaşamadık. Siz bahar ve yaz aylarında giderseniz yolun tamamını arabayla gidebilirsiniz belki. Şelaleye kadar ulaşamamış olsak da muhteşem bir manzara bize eşlik etti, gidip görmenizi tavsiye ederim.

Cem E****

10 ay önce

5

Müthiş güzel bir yer, çocuklu aileler için zor bir parkuru var şelaleye ulaşmanın. Ancak çok bozulmamış güzel bir doğası var. Harika bir şelale ve gür bir su yolu mevcut, dibe inince parkurun zorluğunu unutacaksınız. Doğa yürüyüşçüleri ve şelale severler mutlak görmeli. Yağmur mevsimini tercih etmeyin yol şelale yürüyüşü zor olur

Ekrem E****

yaklaşık 1 yıl önce

4

Yoruma bu şekilde başlamak istemezdim ama içimde kalmaması lazım. BU GÜZELİM DOĞA HARİKASINA GELİP ÇÖP YIĞINLARINI BIRAKARAK DOĞAYI MAHVEDEN İNSANLAR, INŞALLAH ÇÖP YIĞINI İÇİNDE BOĞULURLAR. Şelalenin etrafı çöp yığını içerisinde. Oraya iniş çıkış zor; kim o çöpleri alacak ve orayı temizleyecek? Tabiki kimse... O harika yere sandalyesini, tüpünü, mangalını getiren insanlar! O yükleri getiriyorsunuz, bir zahmet getirdiğiniz çöpleri götürün!! Her yer saçma sapan çöp dolu!! Şelale görüp, temiz hava alayım, doğanın tadına varayım diyorsun ama yasak olmasına rağmen insanlar mangal, tüp indirmişler. Dumandan ve pislikten geçilmiyor. Mesire alanlari dururken neden mangal yakıp, piknik yapmak için orayı tercih ediyorlar, çok merak ediyorum... Şelaleye ve şelaleye inen yola, ormana denilecek hicbir şey yok; gayet güzel ama her gelen çöpünü götürsün bir zahmet!! Iki farklı şelale var; en aşağıda yer alan şelaleye iniş daha kolay. Şelale 2 yazan tabelayı takip ederseniz yukarıdaki ve daha temiz ve daha güzel olan şelaleye ulaşabilirsiniz ve o şelalede yüzebilirsiniz. Ama ikinci şelaleye gidiş yolu çok zorlu. Yanınızda su harici bir şey getirmemenizi tavsiye ederim; çocukla inmesi zor olabilir. Ayrıca terlikle inmek filan akıl işi değil. Spor ayakkabı ve uygun kıyafet giymelisiniz. Şelale konumuna ulaşınca "özel mülk" yazılan bir yere geliyorsunuz. Şelaleye giden yol, bir vatandaşın evinin önünden geçiyor. Araba parkı için 25 TL talep ediyor. Ayrıca şelaleden çıkınca evin önünde yer alan yemek yeme bölümünü kullanabilirsiniz. Çay, gözleme, tost sipariş edebiliyorsunuz.


© 2024 Kamp Alanları Listesi. Tüm hakları saklıdır.